Mitrovički vatrogasci čitave noći u borbi sa poplavnim talasom, voda se polako povlači

Foto: KoSSev

Voda koja je sinoć poplavila deo Bošnjačke mahale i Česminog luga počela je da se povlači noćas nakon 22.30 potvrdio je jutros za KoSSev komandir mitrovičke Vatrogasno-spasilačke jedinice, Ranko Ristović.

Ristović za KoSSev ističe da su vatrogasne jedinice čitavu noć provele na terenu i da je šteta nastala od poplava značajna, ali manja nego u drugim opštinama.

„Situacija se popravlja, jutros u 8h smo bili ponovo u obilasku sa gradonačelnikom. Sada čekamo da se voda potpuno povuče kako bismo pristupili i iscrpeli preostalu vodu i uradili isušivanje. Sve je dogovoreno“, navodi on za KoSSev.

U opštini Severna Mitrovica poplavom je sinoć pogođeno oko 20-ak domova.

Šest kuća je bilo pod vodom u Česminom lugu, od kojih je jedna značajno potopljena i još 10-ak kuća u Bošnjačkoj mahali, rekao je Ristović našem portalu.

Ukoliko ne bude bilo značajnih padavina, procena je da je opasnost od daljih poplava prošla, a najveći problem nastao je zbog obima vode u Sitnici, objašnjava Ristović.

Povezani članci:

Voda ušla u više kuća uz obalu Ibra u K. Mitrovici, vatrogasci i policija na terenu

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.