Mitrovički polumaratonci trčali do Ostroga, Vukadinoviću srebro

Danas je u Nikšiću otvoren četvrti po redu Ostroški polumaraton na kojem su učešće uzela i trojica Mitrovčana. Poznati lokalni amaterski polumaratonci istrčali su celu trku i uspeli da stignu do cilja – Manastira Ostrog.

Među 150 takmičara sa starta su krenuli Zoran Vukadinović, Dejan Milisavljević i Slobodan Anđelković. Nakon nešto više od dva sata, ali i naporne uzbrdice koja vodi do Manastira Ostrog, sva trojica su uživala u pogledu koji se sa litice, visoko na planini Ostroška greda pruža ka ravnici Bjelopavlića.

Zoran Vukadinović je u svojoj kategoriji – 60+ godina osvojio drugo mesto, dok su druga dvojica, kako je Anđelković potvrdio za KoSSev, istrčali trku za oko 2.05, 2.10.

Anđelković kaže da je staza bila izuzetno teška, te da je, prema rečima organizatora, možda i jedna od najtežih u regionu, a upravo zbog poslednjih 5-6 kilometara koji vode do Manastira.

Poručio je da su odlično primljeni od strane domaćina, te da ih je jedan od organizatora, predsednik atletskog saveza Nikšić, Dušan Krcunović, pozvao da budu deo Ostroškog polumaratona i sledeće godine.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.