Mitrovički KBC: U nedelju ginekološki i pregledi abdomena, skrining prostate bez zakazivanja i uputa

U nedelju u Kliničkom bolničkom centru u Kosovskoj Mitrovici za sve građane biće organizovana akcija pregleda bez zakazivanja. Ginekološki-akušerski pregledi, ultrazvučni pregledi abdomena i pregledi ranog otkrivanja malignih bolesti prostate obavljaće se od 8 do 16 časova, na odeljenjima akušerstva, radiologije, urologije i u biohemijskoj laboratoriji. Za preglede u nedelju nisu potrebni uputi, zdravstvene knjižice, niti lične karte.

"Molimo sve građane da se odazovu ovoj akciji Ministarstva zdravlja, jer je ovo jedinstvena prilika da unapredimo zdravlje i da u toku jednog dana obavimo veći broj pregleda bez zakazivanja. Apelujemo na građane da se jave u što većem broju i da urade preglede koji su u njihovom interesu," kazao je zamenik direktora KBC-a, dr Zlatan Elek, koji je i najavio akciju.

Osim mitrovičkog KBC-a u akciju su uključeni Dom zdravlja u Zvečanu i Dom zdravlja u Leposaviću gde će se obavljati ginekološki i akušerski pregledi i ultrazvučni pregledi abdomena, takođe.

Ovonedeljna akcija je nastavak prethodne, septembarske, tokom koje su celodnevno vršena merenja krvnog pritiska, nivoa šećera u krvi i EKG pregledi, a koju sprovodi Ministarstvo zdravlja Republike Srbije, u saradnji sa zdravstvenim institucijama koje funkcionišu u okviru srpskog zdravstvenog sistema. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.