Mitrovica: Očekuje se hapšenje 35 policajaca za kriminal i šverc

Izvor: Veriu.info/Infojeta.net (Tekst je izvorno preveden sa albanskog; jučerašnje izdanje) 

Nakon što su oko tri godine istražitelji kosovske carine presretali telefonske pozive, Policijski inspektorat Kosova u Prištini je za ponedeljak u 10 časova pozvao 35 kosovskih policajaca, mahom iz regiona severne i južne Mitrovice – da se pojave u ovoj instituciji i daju iskaz.

Prema izvoru, 21 kosovski policajac je iz severnog regiona, jedinice za nadgledanje zelene granice i saobraćajne jedinice, kao i drugih 14 službenika saobraćajne jedinice Kosovske policije, koji su iz regiona južne Mitrovice.

Prema istom izvoru, policajci koji su pozvani da daju izjave PIK-u terete se za organizovani kriminal, korupciju i krijumčarenje, a slučajevi su pokrenuti nakon što je istražna jedinica Kosovske carine tri godine vršila prisluškivanja, rekao je ovaj izvor za Infojeta.net.

Izvor je dalje dodao da će verovatno veliki deo ovih kosovskih policajaca sutra i biti uhapšen zbog dela koje su navodno počinili protiv države Kosovo.

Portal Infojeta.net kontaktirao je kosovske policajce na jugu i severu i nijedan od njih nije želeo da govori o ovom pitanju.

Iako još uvek nije zvanično potvrđeno za Infojeta.net, svih ovih 35 oficira, sutra u 10:00 treba da se pojave u PIK-u i daju iskaze o navodima za koje se terete./Infojeta.net

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.