Ministarstvo za zajednice i povratak: Uručena pomoć najugroženijima na Severu Kosova

Uručena pomoć
Foto: Ministarstvo za zajednice i povratak

Više desetina volontera i opštinskih zvaničnika je u prethodnih nekoliko dana podelilo 10,9 tona hrane i oko 7.500 komada sredstava za higijenu ugroženima iz opštine Severna Mitrovica, Zvečan, Zubin Potok i Leposavić, koju je Ministarstvo za zajednice i povratak prošle nedelje uputilo u četiri opštine, saopštili su iz ovog ministarstva.

Pomoć je podeljena najugroženijim porodicama na Severu Kosova.

„300 prehrambenih i 300 higijenskih paketa koje smo prošle nedelje predali gradonačelnicima severnih opština su i zvanično uručeni onima kojima su bili namenjeni“, navodi ministar za zajednice i povratak, Dalibor Jevtić.

U Severnoj Mitrovici i Zvečanu pomoć je uručena u 93 porodice, dok je u Zubinom Potoku i Leposaviću u toku ove akcije pakete dobilo po 57 porodica.

Ovo je druga faza raspodele pomoći pod sloganom „Da pobedi život“, kojom je pomognuto 300 porodica ili 1068 osoba, a među kojima su povratnici, interno raseljena lica koja žive u kolektivnim centrima, starije osobe, samohrani roditelji, višečlane porodice, osobe sa invaliditetom, korisnici socijalne pomoći i pripadnici nevećinskih zajednica, zaključuje se u saopštenju ovog ministarstva.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.