Ministarstvo finansija upozorava na posledice ukoliko se ne usvoji Zakon o budžetu

Gazeta Express Novac, Pare
Foto: Gazeta Express

Izvor: Gazeta Express (Tekst je izvorno preveden sa albanskog)

Ministarstvo finansija upozorilo je da će u slučaju da nova vlada i parlament ne odobre novi Zakon o budžetu, sve isplate, uključujući plate bezbednosnih agencija i državnih službi, penzije i druge vrste socijalne pomoći, kao i sve ostale budžetske obaveze biti ukinute 28. februara, odnosno 31. marta.

Putem saopštenja za medije, Ministarstvo je najavilo da nakon 31. marta nijedna budžetska organizacija ili drugi javni organ ne može odobriti bilo kakve troškove ili isplate do usvajanja novog Zakona o budžetu.

Iz ovog ministarstva navode da ostaje odgovornost na institucijama proizašlih iz izbora 2019. da omoguće konstituisanje organa Skupštine (parlamentarnih komisija) kao i Vlade, da bi razmatrali pitanje budžeta i nacrta zakona o budžetu za 2020, kao jednu od prvih najhitnijih radnji.

Povezani članci:

Vlada Kosova nije mogla da ispoštuje rok za predaju predloga budžeta za 2020. SkupštiniPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.