Milojević: Radnicima rudnika Trepča-Crnac od petka onemogućen rad, policija blokirala flotaciju

Petog dana protesta u tri opštine na Severu, danas su se okupljenim građanima u Zvečanu pridružili radnici rudnika Trepča – Crnac iz Leposavića. 

Oni su nešto posle 8 stigli u Zvečan, obučeni u svoje radne uniforme. Njihov grupni dolazak propraćen je aplauzom.

Predstavnik ovih radnika, Darko Milojević, objasnio je da je i ova institucija od petka oštećena dolaskom jakih specijalnih snaga u Leposavić.

Požalio se na obustavljenu proizvodnju u ovom rudniku od petka, kada je Kosovska policija zauzela tri opštine.

„Specijalci su blokirali flotaciju i ne dozvoljavaju nam da naši kamioni prevoze rudu sa rudnika na flotaciju“, tvrdi Milojević.

A kako platu primaju od onoga što proizvedu, on smatra da im je na ovaj način direktno ugrožen život i egzistencija.

Milojević je govorio odmah iza Gorana Rakića koji se danas iz Zvečana zahvalio KFOR-u na ispunjenju njegovog jučerašnjeg zahteva – da rasporedi jedinice u više delova grada.

„Nakon jučerašnjeg razgovora sa pukovnikom američkog KFOR-a dobili smo uveravanja i vidimo da su danas ispunili svoje obećanje. Razmestili su svoje snage na pet tačaka u uličicama, centru i ulasku da bi sprečili ulazak specijalne jedinice policije i da ne dođe do incidenta“, kaže čelnik Srpske liste.

Dodaje da srpski narod nema problem da vojnicima KFOR-a, a potom je i pozvao građane da pripadnicima KFOR-a budu od pomoći ukoliko to bude potrebno.

„Pozivam građane koji mirno protestuju da svaku vrstu asistencije ili pomoći pruže vojnicima KFOR-a jer oni su tu da zaštite narod“, poručio je Rakić.

O najnovijoj krizi na Severu, čitajte na našoj tematskoj stranici: 

KRIZA NA SEVERUPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.