Miljeta u poseti Leposaviću: Sever bezbedniji

Bezbednost na Severu Kosova je povećana – zajednički je zaključak komandanta KFOR-a general-majora Giljelma Luiđa Miljiete i gradonačelnika Leposavića Dragana Jablanovića, saopšteno je iz KFOR-a. Oni su se u petak sastali u ovoj opštini, razgovarali i o aktuelnoj situaciji na Kosovu, a Miljeta je, takođe, posetio KFOR-ov kamp na Severu – Noting Hil.

"KFOR će nastaviti da pruža sigurno okruženje na severu i u ostatku Kosova, spreman da kao treća instanca bezbednosnog odgovora interveniše ukoliko je to potrebno," poručio je Miljieta i naglasio da "KFOR, u potpunosti u skladu sa svojim mandatom, promoviše napredak i dijalog u regionu".

Jablanović je, sa druge strane, komandantu KFOR-a izrazio svoju zahvalnost za "nepristrasno i efikasno držanje KFOR-a" u održavanju "sigurnog i bezbednog okruženja i slobode kretanja za sve ljude," istakavši da je KFOR "jedna od najpouzdanijih institucija na Kosovu".

General Miljieta i Jablanović složili su se da se nivo bezbednosti "znatno povećao na severu Kosova," dodaje se u saopštenju.

Nakon sastanka, Komandant KFOR-a je posetio kamp Noting Hil gde se sastao sa trupama koje, kako navode iz KFOR-a, deluju u najsevernijem isturenom komandnom mestu KFOR-a.

"Ova jedinica pažljivo prati situaciju na severu, obraćajući posebnu pažnju na tačke prelaza na administrativnoj liniji. Ove trupe održavaju sposobnost da reaguju na bilo koje operativno stanje u regionu i ostaju posvećene sprovođenju mandata KFOR-a na ovom prostoru," dodaje se u saopštenju.

Sredinom oktobra Miljieta je posetio i opštinu Zubin Potok, sastavši se sa gradonačelnikom ove opštine, Stevanom Vulovićem i istovremeno posetivši vojnu bazu "Čabra" koja je, kako je tada saopšteno, bila u procesu rasformiranja.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.