Miletić svedok uviđaja, a ne očevidac

Sudija Višeg suda u severnoj Kosovskoj Mitrovici, Blagoje Miletić, u svedočenju na današnjem glavnom pretresu u slučaju lidera Građanske inicijative "Srbija, demokratija, pravda" Olivera Ivanovića i četvorice Srba detaljno je opisao šta je tokom uviđaja video na mestu gde je aprila 1999. godine ubijeno više Albanaca.

 

Na pitanje tužioca Cezara Mihalčuka da li svedok stoji iza iskaza datog krajem 2000. godine Miletić je rekao da je taj iskaz dao po sećanju i da je za njega relevantan jedino Zapisnik koji je sačinio i potpisao 15. aprila 1999.godine.

Prema njegovom svedočenju, u ulici Miladina Popovića u južnom delu Kosovske Mitrovice sa kompletnom uviđajnom ekipom zatekao je više leševa sa obe strane ulice. Žrtve nisu imale lična dokumenta pa nije mogao da zna o kome se radi. Od pripadnika policije nije dobio obaveštenje šta se s tim ljudima desilo, nije utvrđen način na koji su ubijeni ali je on, kako je rekao, prepoznao jednog Albanca koji je po zanimanju bio zlatar.

Miletić je ispričao da su leševi, iz bezbednosnih razloga sahranjeni po pravilima kriminalistike u selu Vidomirić na administrativnoj liniji Kosovske Mitrovice i Zvečana gde isključivo žive Albanci.

Na pitanje tužioca da li je video Olivera Ivanovića na mestu dogadjaja, Miletić je odgovorio da ga nije video i naglasio da on nije svedok očevidac, niti neposredni svedok već svedok uviđaja. 

Odbrana nije imala pitanja za Miletića.

U toku je pauza posle koje će iskaz dati svedok optužbe Bedri Istogu. 

Slučaj Ivanović povezan je sa još četvoricom Srba – Dragoljubom Delibašićem, Ilijom i Nebojšom Vujačić i Aleksandarom Lazović koji su osumnjičeni za ubistvo i pokušaj ubistva.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.