MFK: Otvoren konkurs za dodelu subvencija za obnovu stambenih jedinica

FOTO: Milenijumska fondacija Kosova

Milenijumska fondacija Kosovo (MFK) raspisala je konkurs za dodelu subvencija za obnovu stambenih jedinica. Subvencije obuhvataju radove na poboljšanju toplotne izolacije zidova, izolacije krovova, kao i nadogradnje opreme za energetsku efikasnost.

Na konkurs se mogu prijaviti zainteresovane porodice sa Kosova popunjavanjem formulara na sajtu millenniumkosovo.org.

MFK ističe da će kroz HER paket projekta „Subvencije za energetsku efikasnost na Kosovu“ (SEEK) koristi imati preko 2.600 domaćinstava.

Specifični cilj HER paketa je smanjenje potrošnje električne energije u stambenom sektoru, sa posebnim fokusom na smanjenje upotrebe električne energije za grejanje i promociju upotrebe energetski efikasne opreme za grejanje.

SEEK je projekat vredan 20,6 miliona dolara i ujedno najveći projekat energetske efikasnosti u rezidencijalnom sektoru na Kosovu do danas. SEEK finansira Korporacija Milenijumski Izazovi (MCC), a sprovodi MFK sa svojim partnerima GFA Consulting Group i HPC International.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.