Meuči: Nemam toleranciju za korupciju

Nakon što je visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost, Federika Mogerini, odlučila da će istragu o korupciji u EULEX-u sprovesti "nezavisan ekspert", a posle konsultacija sa Evropskom službom spoljnih poslova u Briselu, novi šef EULEX-a, Gabriele Meuči poručio je da je EULEX u potpunosti posvećen saradnji sa ekspertom zaduženom za, kako se navodi u saopštenju, "pregled sprovođenja mandata EULEX-a sa fokusom na rešavanje svih navoda

Povezani članci:

Neki zvaničnici EU pokušali da prikriju aferu korupcije u EULEX-u?

EULEX: priča koja traje

EP: EULEX staviti pod nadzor i preispitati njegovo celokupno delovanje?

o korupciji", te da će mu ova misija pružiti svu pomoć, ali je i iznova "potvrdio svoju ličnu posvećenost primeni politike nulte tolerancije prema korupciji." 

 
„Otvoreni i transparentni spoljašnji pregled ključan je korak u pravcu vraćanja uzajamnog poverenja između EULEX-a i naših partnera. Ovaj pregled je u svačijem najboljem interesu. Iznova potvrđujem svoju ličnu posvećenost primeni politike 'nulte' tolerancije prema korupciji pod mojim vođstvom," navodi se u pisanoj izjavi šefa EULEX-a, nakon njegovih konsultacija sa Evropskom službom spoljnih poslova u Briselu.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.