Merdare: U autobusu na liniji Brezovica-Beograd preko 6 kg marihuane

Preko šest kilograma marihuane zaplenjeno je jutros na prelazu Merdare, saopštila je Uprava carina Srbije. Opojna supstanca pronađena je prilikom kontrole putnika i prtljaga u autobusu vranjskih registarskih oznaka koji saobraća na liniji Brezovica-Beograd.

Kako dodaju iz Uprave Carina, marihuana je pronađena u crvenom koferu koji je jedini ostao u prtljažnom prostoru autobusa, kada su svi putnici preuzeli svoje prtljage zbog kontrole. 

U njemu su, pored dečje garderobe, pronađene i dve veće kese u kojima je bilo šest manjih kesa sa ukupno 6.105 grama marihuane.

Kako kofer nije predat vozaču kao pošiljka, a on, kako se navodi, nije mogao da se seti ni ko ga je od putnika doneo sa sobom – dalju istragu su preuzeli policija i tužilaštvo.

Pre deset dana, na istom prelazu, Kosovska policija zaplenila je 13 kilograma marihuane u vozilu slovenačkih tablicama kojim je upravljao kosovski Albanac.  Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.