Mehaj: Potpisan bilateralni sporazum o vojnoj saradnji između Kosova i Letonije

Mehaj Litvanija
FOTO: Kosovsko ministarstvo odbrane

Kosovski ministar odbrane, Armend Mehaj, boravi danas u Letoniji gde je sa ministrom odbrane ove zemlje, Artisom Pabriksom, zaključio sporazum o bilateralnoj saradnji. Dvojica zvaničnika dogovorila su se da intenziviraju saradnju dva ministarstva.

Iz kosovskog ministarstva odbrane navode da su Mehaj i Pabrikas potpisali Memorandum o razumevanju, tačnije sporazum o bilateralnoj saradnji u oblasti bezbednosti i odbrane.

Dogovorili su se i o razmeni osoblja, zajedničkim obukama i vežbama, kao i drugim aktivnostima od zajedničkog interesa, saopšteno je.

Mehaj je u razgovoru sa kolegom iz Letonije istakao da Kosovo i Letonija imaju sličnu prošlost, kao i slične ciljeve za doprinos miru na kontinentu, bezbednosti i stabilnosti.

Mehaj je poručio da Kosovo može mnogo toga da nauči od Letonije, posebno kada je članstvo u NATO-u u pitanju, naveli su u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da su se dva ministra dogovorila da u narednom periodu potpišu niz sporazuma koji bi konkretizovali saradnju u pojedinim oblastima.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.