Međuetnički incident sinoć u Bošnjačkoj

Kosovska policija ILUSTRACIJA
Foto: KoSSev

Nepoznata lica sinoć su u Bošnjačkoj mahali napala dva maloletnika srpske i bošnjačke nacionalnosti i 50-godišnjeg Bošnjaka koji se takođe nalazio sa njima u društvu, za KoSSev je potvrdio portparol Kosovske policije za region Sever, poručnik Branislav Radović.

U Bošnjačkoj mahali u severnom delu Kosovske Mitrovice sinoć se dogodio incident, koji je prema izveštaju kosovske policije, zaveden kao izazivanje „rasne netrpeljivosti“ sa izazivanjem lakših telesnih povreda.

Mladići M.R. (2004), S.M. (2005), i M.M. (1968) prolazili su sinoć oko 23:30 ulicom „Oslobođenje“ u severnoj Kosovskoj Mitrovici, kada ih je presrela grupa Albanaca, koja ih je verbalno napala. Iz grupe je takođe bačen čvrst predmet koji je u predelu desne ruke pogodio mladića S.M. On je u međuvremenu pozvao svog roditelja, a pristigao je i veći broj građana.

Radović je objasnio da je policija stigla na vreme i da je uspela da situaciju stavi pod kontrolu bez fizičkog kontakta.

Tužilac je otvorio slučaj, istraga na identifikaciji i pronalasku nepoznatih napadača je u toku.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.