Marko Đurić sutra u Kosovskoj Mitrovici na sastanku sa šefom UNMIK-a Faridom Zarifom

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Marko Đurić, sutra će se u Severnoj Kosovskoj Mitrovici sastati sa šefom UNMIK-a, Faridom Zarifom, sa kojim će razgovarati o aktuelnoj političko-bezbednosnoj situaciji na Kosovu i Metohiji, saopšteno je večeras iz Kancelarije za KiM.
 
Marko Đurić je poslednji put posetio Severnu Kosovsku Mitrovicu pre nešto više od nedelju dana, a povodom započinjanja radova na izgradnji Trga cara Lazara, koji su ubrzo, po njegovom odlasku i prekinuti. On je tada na glavnom mostu na Ibru u Severnoj Kosovskoj Mitrovici i demantovao tvrdnju zamenice kosovskog premijera, Edite Tahiri, da se Srbija principijelno složila da ukloni "park mira", poručivši građanima Severne Kosovske Mitrovice da je “park mira” trajna kategorija i da građane ne treba da brinu izjave iz Prištine. 
 
Marko Đurić će se 22. jula u Briselu sastati sa predstavnicima Prištine, kako bi razgovarali o Parku mira na glavnom mostu na Ibru. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.