Marko Đurić sa Frajom i Vilhelmom o položaju Srba na KiM nakon kosovskih izbora

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Marko Đurić, danas se sastao sa poslanikom nemačkog parlamenta, Torsten Frajom, a sastanku su prisustvovali i ambasador Nemačke u Beogradu, Hajnc Vilhelm i direktor fondacije Konrad Adenauer, Henri Bonet, saopšteno je iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju. 
 
Kako se dalje navodi u saopštenju ove kancelarije, Marko Đurić je upoznao sagovornike sa aktuelnom situacijom i narednim koracima u implementaciji Briselskog sporazuma, ali i sa odlukom Vlade Republike Srbije da podstakne učešće Srba na izborima na Kosovu i Metohiji, uprkos merama Centralne izborne komisije Kosova, kojima su, kako se naovodi u saopštenju, višestruko umanjena prava srpskog naroda i ostalih nealbanaca u Pokrajini.
 
U saopštenju se takođe navodi da je Marko Đurić podcrtao da je od velike važnosti odgovarajuća zastupljenost i učešće Srba u političkom životu na Kosovu i Metohiji, te da je neophodna pomoć međunarodne zajednice kako Srbi ne bi ostali u političkoj izolaciji: "Marko Đurić je naglasio da je za izgradnju poverenja od velike važnosti adekvatna zastupljenost i ravnopravno učešće Srba u političkom životu na Kosovu i Metohiji i u tom smislu ukazao da je u ovom trenutku neophodna pomoć međunarodne zajednice kako Srbi ne bi ostali u političkoj izolaciji."  
 
Sa ovim se saglasio nemački poslanik Fraj, objašnjavajući da je to proces pun izazova, a od suštinske važnosti za napredovanje Republike Srbije u evropskim integracijama.
 
Tokom sastanka, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju je istakao posvećenost Vlade Republike Srbije unapređenju partnerskih i prijateljskih odnosa sa Saveznom Republikom Nemačkom. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.