Mario Milošević izručen Crnoj Gori

Mario Milošević, ubistvo Olivera IvanovićaMario Milošević koga su kosovske vlasti uhapsile jula prošle godine, danas je izručen Crnoj Gori, saopšteno je iz crnogorske Uprave policije, pišu podgoričke Vijesti. Pored krivičnog postupka koji se protiv njega vodi u Crnoj Gori zbog više krivičnih dela uključujući i teško ubistvo, za ime Marija Miloševića na Kosovu se vezuju i medijski napisi o tuči u zatvorskoj jedinici gde je bio smešten, pokušaj bekstva kao i moguća umešanost u slučaj ubistva Olivera Ivanovića.

Milošević je u julu 2018. uhapšen na Kosovu po INTERPOL-ovoj poternici iz Crne Gore zbog sumnje da je zajedno sa Igorom Mašanovićem i Vukanom Vujačićem učestvovao u ubistvu Cetinjanina, Radomira Đuričkovića pre tri godine. Milošević je tokom bekstva promenio identitet i predstavljao se kao Miroslav Kostić, rođen u Kosovskoj Mitrovici sa stalnim prebivalištem u Prištini, navele su tada podgoričke Vijesti.

Prethodno su krajem avgusta mediji javili da će prištinske vlasti izručiti Miloševića Crnoj Gori i to nakon okončanja krivičnog postupka koji se protiv njega vodi na Kosovu.

Krajem prošle godine, prema pisanju kosovskih medija, Mario Milošević se potukao u zatvoru visoke bezbednosti u Podujevu (Dyzit) sa drugim zatvorenikom. Takođe, za njegov boravak u zatvoru vezuje se i incident koji se dogodio početkom novembra prošle godine, u kojem je čuvar u ovom zatvoru osumnjičen da je obećao da odatle može da izvuče upravo Maria Miloševića, a u ceo slučaj bio je umešan i službenik u kosovskom ministarstvu za dijasporu.

Milošević je, kako su neposredno nakon hapšenja pisali crnogorski mediji, u Prištini ispitivan i u vezi sa slučajem ubistva srpskog političara, Olivera Ivanovića.

Prema tadašnjim izveštajima, on je istražnim organima u Prištini rekao da on o tome nema saznanja ali je priznao da je poznavao Olivera Ivanovića, tako što su Miloševićev otac i Ivanović bili karate treneri, i da ga je lično poznavao jer je „provodio neko vreme u njihovoj porodici“.

Zajedno sa Miloševićem, Kosovska policija je jula 2018 uhapsila i Đorđa Pavićevića. Tada je rečeno da su policajci Miloševića zatekli naoružanog: “Dok je daljim pretresom ovih lica pronađeno oružje i opojne droge”, saopšteno je iz Uprave policije Crne Gore 18. jula 2018. godine. Pavićević je izručen Crnoj Gori još 26. jula 2019. godine

On je bio potraživan zbog bekstva iz Specijalne bolnice za psihijatriju u Kotoru gde je izdržavao kaznu zatvora zbog krivičnog dela – otmica, u sticaju sa krivičnim delom – iznuda u pokušaju.

Iz te medicinske ustanove pobegao je 3. jula 2018. godine.


Više o postupku koji se protiv Miloševića vodi u Crnoj Gori čitajte ovde.

 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.