Marinika Tepić: Situacija zrela za ostavku Marka Đurića

Poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine i predsednica Odbora za evrointegracije u Skupštini Srbije, Marinika Tepić, smatra da je vreme da direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Marko Đurić, podnese ostavku.

Marinika Tepić je, gostujući u Novom danu televizije N1, podsetila da je juče u vozu za Kosovsku Mitrovicu bio nekadašnji portparol ekstremno-desničarskog pokreta 1389, Miša Vacić, koji je delio vizit karte na kojima stoji da je savetnik direktora Kancelarije za KiM, Marka Đurića.

Pročitajte još:

Kosovska policija demantuje da je minirala prugu

Mustafa: Srbija kreirala bespotrebnu situaciju nečasnim radnjama da destabilizuje Kosovo

Vučić: Specijalne jedinice minirale prugu, poslednje upozorenje Albancima – ne ubijajte Srbe

Više od 19 sati putovanja: Voz iz Beograda nije ušao na KiM, iz Raške se vratio u prestonicu

Zato se, kako kaže, juče oglasila kao narodna poslanica i pozvala Đurića da podnose ostavku, budući da je posle prvobitne reakcije javnosti, tvrdio da Vacić ne radi u Kancelariji za KiM, pa da radi, ali da nije njegov savetnik, da bi se na kraju ispostavilo da je lagao.

"Situacija je zrela za ostavku Marka Đurića, imajući u vidu da je, prema mojim saznanjima, Vacić još uvek u uslovnom režimu. Nekome je uslovna sloboda ograničena do februara, a trenutno radi kao državni činovnik," upozorava ona i dodaje da ne zna šta još treba da se desi da bi bilo koja Đurićeva izjava više bila kredibilna i pita se može li njemu više da se veruje.

Tepić smatra i da je voz koji je juče krenuo iz Beograda za Kosovsku Mitrovicu da bi iz bezbednosnih razloga bio zaustavljen u Raškoj, provokacija i da je bilo neverovatno očekivati da neće biti reakcije Prištine i da će voz neometano stići na Kosovo.

Vlada Srbije je, prema njenoj oceni, sigurno računala na odgovor druge strane.

N1

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.