Maloj Mitrovčanki potrebna pomoć humanih ljudi: Za Magdalenu

Devojčica Magdalena Nedeljković boluje od tuberozne skleroze i sada joj je potrebna naša pomoć. Mala Mitrovčanka ima šansu da joj se pomoć za retku i tešku bolest ukaže na klinici u Hjustonu, na kojoj je pre svega potrebno da se uradi dijagnostički pregled.

Humanitarna fondacija BUDI HUMAN – Aleksandar Šapić, započela je da prikuplja sredstva za sedmogodišnju devojčicu iz Kosovske Mitrovice.

Magdalena je rođena kao zdravo dete iz uredne trudnoće. Sa osam meseci dobija prvi epi napad, nakon koga dobija dijagnozu Tuberozne skleroze.

Tuberozna skleroza je multisistemska bolest do koje dolazi mutacijom gena. Spada u retke bolesti, neizlečiva je i krajnje nepredvidiva, jer svako ima različite simptome u rasponu od blage do potpune nefunkcionisanosti i raznih oblika mentalne retardacije.

Magdalena ima više problema. Prvenstveno ima benigne promene na kori mozga i u samom mozgu, kojih ima bezbroj i koji izazivaju svakodnevno veliki broj epi napada, a koje ne uspevaju da se leče već pet godina. Posle mnogo promena lekova i korišćenja četiri leka trenutno, ona i dalje ima napade i sada već farmakorezistentnu epilepsiju.

Pored promena na mozgu ima angiomiolipome na oba bubrega koji se uvećavaju kako godine prolaze. Uz sve to, Magdalena kasni u psihomotornom razvoju. Svakodnevno su joj neophodni tretmani defektologa i logopeda.

Sada je primarna poseta TCH klinici u Hjustonu, radi dodatnih najsavremenijih dijagnostičkih pregleda koji će pomoći u donošenju odluke koji hirurški zahvat može pomoći Magdaleni, kao i sprovođenje zahvata. Sredstva su neophodna za operaciju, putne troškove i troškove smeštaja.

Pomozimo da Magdalena dobije šansu za srećnije detinjstvo i kvalitetniji život. 
 Upišimo 933 i pošaljimo SMS na 3030
 Upišimo human933 i pošaljimo SMS na 455
 160-6000000823183-23
 160600000082342864
IBAN: RS35160600000082342864
SWIFT/BIC: DBDBRSBG
 E-doniraj
 PayPal


Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.