Mali: Kosovo nije primljeno u Intra-evropsku organizaciju poreskih administracija

iota

Poreska uprava Srbije „uspešno je odbranila prijem Poreske uprave Kosova u Intra-evropsku organizaciju poreskih administracija (IOTA)“ izjavio je ministar finansija Srbije, Siniša Mali.

“To je odlična vest za Srbiju i još jedna potvrda da smo uspeli da i na ovaj način potvrdimo nelegitimnost tzv. kosovskih institucija. Naime, dokazali smo da se ništa na silu i bez dogovora sa zvaničnim Beogradom ne može postići”, rekao je Mali, navodi se u saopštenju Ministarstva finansija Srbije.

Po važećoj Povelji IOTA članice ove institucije mogu biti samo države priznate od strane Ujedinjenih nacija.

Generalna skupština IOTA održana je u periodu od 1. do 5. jula 2019. godine, a o članstvu se odlučivalo tajnim glasanjem.

Poreska uprava Republike Srbije je članica ove organizacije od 2002. godine.

IOTA je organizacija koja pruža podršku i pomoć zemljama članicama u unapređenju njihovih poreskih administracija. Njena misija je da pruži širok forum za diskusiju o praktičnim poreskim pitanjima, promoviše saradnju između poreskih administracija u evropskom regionu, identifikuje dobru praksu, kao i da podrži razvoj poreskih administracija zemalja članica, u skladu sa njihovim potrebama. IOTA trenutno ima 44 članice.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.