Mali karatisti sa Severa uspešni na takmičenju u Višegradu

Karate Zvečan
FOTO: Ljubiša Krasić

Karate klubovi sa Severa Kosova osvojili su brojne medalje na tradicionalnom 15. turniru „Vidoje Andrić“ koji je održan ovog vikenda u Višegradu.

Karate klub Zvečan poveo je ukupno osam takmičara, a osvojio je čak sedam medalja.

Za zlato su se izborile Sara Lekić i Vanja Radovanović. Srebro je pripalo Slobodanu Vusanoviću, dok su se bronzanom medaljom okitili Nikolina Radovanović, Maša Lempić, Nađa Miletić i Uroš Janković.

Takmičari su bili smešteni u Andrić gradu, a iz KK Zvečan zahvaljuju se bratskom karate klubu Drina iz Višegrada na gostoprimstvu.

Ovo je bila poslednja provera četiri članice ovog kluba koje su ujedno reprezentativke Srbije, a pred prvenstvo Balkana koje se ove nedelje održava u Baru u Crnoj Gori.

Na turniru koji je održan u Višegradu učestvovao je i Karate klub Mokra Gora, čiji su članovi takođe osvojili više medalja, od kojih čak četiri zlata.

Najsjajnije odličje pripalo je Jovani Radulović, Milici Božović, Lenki Jakšić i Jovanu Vićentijeviću.

Za srebro se izborila Magdalena Jovanović, dok je bronza pripala Milici Božović u katama.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.