LVV najavio – Arben Vitia kandidat za gradonačelnika Prištine

Arben Vitia
Foto: KoSSev

Izvor: Ekonomiaonline (Tekst je izvorno preuzet sa albanskog, osim naslova koji je adaptiran)

Najavljeno je da će ministar zdravlja Arben Vitia, biti kandidat Pokreta Samoopredeljenje za gradonačelnika Prištine, u okviru lokalnih izbora 17.oktobra.

Ovo je potvrđeno iz sedišta Samoopredeljenja u Prištini.

Egzom Azemi, sekretar ovog sedišta, rekao je da će ozvaničiti kandidaturu, poštujući rokove koje je odredila Centralna izborna komisija.

„Što se tiče kandidata za gradonačelnika, još uvek nisu ozvaničeni organi Pokreta koji imaju ovu nadležnost, međutim stalni zahtev građana je da to bude jedan od najboljih ministara ove vlade, verujem da će to vrlo brzo biti javno“, kazao je Azemi za ATB.

Između ostalog, Azemi je rekao da je Samoopredeljenje u Prištini spremno za 17.oktobar, i dodao da su nedavno radili na listi za skupštine opština.

U međuvremenu, dok Arben Vitia bude ulazio u trku za gradonačelnika Prištine, izveštava se da je jedno od mogućih imena koja će ga zameniti na mestu ministra Hadži Avdilji (Haxhi Avdyli) sa liste „Guxo“.

Šesnaesti avgust je krajnji rok za političke stranke da ozvaniče svoje kandidate za gradonačelnika za izbore 17.oktobra.

Do sada su svoju kandidaturu za gradonačelnika Prištine ozvaničili kandidati Daut Haradinaj, iz AAK-a, Uran Ismailji (Ismaili) iz PDK i Perparim Rama (Përparim Rama) iz LDK.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.