Lončar i Vitia o situaciji na terenu i saradnji Beograda i Prištine u borbi protiv koronavirusa

Video konferencija
FOTO: Marko Đurić/Tviter

Ministar zdravlja Srbije, Zlatibor Lončar, razgovarao je danas na video konferenciji sa kosovskim ministrom zdravlja, Arbenom Vitiom, sa kojim je razmenio viđenja situacije u vezi sa koronavirusom na terenu, potvrdila je danas ambasada Italije na Kosovu.

Danas je Italija bila domaćin video konferencije uz učešće KFOR-a između ministra zdravlja Srbije, Zlatibora Lončara i ministra zdravlja Kosova, Arbena Vitie,  posvećenog hitnoj situaciji sa COVID-19 na Zapadnom Balkanu.

Italijanski ambasador u Prištini, Nikola Orlando, u objavi na Tviteru, pozdravio je posvećenost ministara zdravlja „u prevazilaženju distance i fokusiranju na zdravlje svih građana kao prioritetu“.

Tokom ove video konferencije, obe strane su razmenile mišljenja o situaciji na terenu i razgovarale o merama za borbu protiv pandemije, potvrdila je i ambasada Italije u Beogradu, prenosi Tanjug.

Diskusiju, koju je pratio KFOR, takođe je obeležila važnost saradnje u cilju efikasnog sprečavanja širenja COVID-19 u regionu.

Video konferenciji prisustvovao je i direktor Kancelarije za KiM, Marko Đurić.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.