Lista Srpska pobedila u srpskim sredinama

Izvor: RTK2 (tekst je izvorno preuzet i nije lektorisan)

 

Prema nepotpunim podacima Centralne izborne komisije, u srpskim sredinama većinu glasova birača osvojila Srpska lista.
 
Na osnovu 78% prebrojanih glasova izborna lista Srpska osvojila je 3,34% ili 18.112 glasova. Progresivno demokratska stranka, PDS, osvojila je 0,88% ili 4.646 glasova. 
 
Nosilac Srpske liste Branimir Stojanović je posle glasanja rekao da je najvažnije da se nakon izbora stvori političko jednistvo.
 
„Najvažnija stvar koju moramo da uradimo je da napravimo jedinstvo. Ovo političko jednistvo koje smo krenuli da pravimo mora da se razvija, mora da se neguje. Postoji mnogo velikih problema na koje moramo da odgovorimo. Od privatizacije, preko formiranja nekih novih opština, do formiranja zajednica nekih srpskih opština“, rekao je Stojanović.
 
Predsednik Samostalne liberalne stranke, Slobodan Petrović očekuje više od 10 zagarantovanih mesta.
 
„Ono što je naša procena i želja je da pređemo tih magičnih 5 odsto, odnosno cenzus koji je neophodan kako bi imali veći broj poslanika od onih 10 zagarantovanih“, smatra Petrović.
 
Srđan Popović iz SLS-a veruje da su građani svesni važnosti parlamentarnih izbora i da će prepoznati krajnji cilj, a to je „borba za naša prava i naše nacionalne interese“.
 
Predsednik Progresivne demokratske stranke Nenad Rašić, istakao je da Srbi treba da profilišu svoju autentičnu politiku. On je ocenio da Zajednica srpskih opština neće biti ono što se očekuje.
 
“Neće biti ono što kažu. Prema tome ZSO će biti samo jedna podorganizacija pošto već postoji Asocijacija kosovskih opština na Kosovu, koja u ovom momentu ne može doneti ništa spktakularno za Srbe Kosovu“, rekao je Rašić.
 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.