Likovi Olivera Ivanovića i Andree Bojanić na zastavi ispred Pinka

Preko zastave Srbije kojom je prekrivena TV Pink simbolično su se smenjivali likovi Andree Bojanić koju je automobilom usmrtio Aleksandar Mitrović, sin vlasnika televizije „Pink“ Željka Mitrovića i lidera Građanske inicijative „Sloboda, demokratija, pravda “Olivera Ivanovića koji je ubijen samo nekoliko meseci nakon emitovanja spota o njemu na ovoj televiziji.

Građani na protestu, kako javlja N1, nisu mogli ostati ravnodušni na nasmejane likove tragično nastradale mlade Andree i Olivera Ivanovića čiji su se osmesi prelamali kako se viorila zastava.

Slučaj smrti mlade Andree duboko je potresao javnost u Srbiji, a najviše zbog toga što je sin Željka Mitrovića koji je izazvao nesreću osuđen na samo 11 samo meseci kućnog zatvora uz elektronski nadzor, kao i zabranu upravljanja vozilima B kategorije u trajanju od godinu dana. Za napuštanje mesta nesreće nije odgovarao, jer je u pomenutom slučaju došlo do zastare.

Na zgradi Pinka „viorila“ se slika i ubijenog lidera Građanske inicijative „Sloboda, demokratija, pravda“ Olivera Ivanovića, koji je u spotu koji je emitovan na TV Pink krajem 2018. i početkom 2019. godine, neposredno pred atentat, označen kao izdajica i „čovek koji ne plače za ubijenim ljudima, već za svojim automobilom”.

Danas su potesti održani u 15 gradova Srbije. Opširnije u prethodnoj vesti, gde smo objavili i linkove uživo prenošenja više televizija

„Vostani Serbije“: Protesti širom Srbije i ispred Pinka, povici „Vučiću odlazi“, podrška Srbima sa Kosova

 Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.