Leposavić: Zabrana kretanja od 17:00 do 05:00, prodavnice i apoteke rade do 16:00

Leposavić
Foto: Vesna Vukašinović

Danas je vlada Srbije usvojila novu meru da zabrani kretanje svim građanima u periodu od 17 do 05:00, a isto je učinio i krizni štab opštine Leposavić. Mera se ne odnosi na nadležne organe na zadatku i one koji imaju radnu obavezu, navodi se u saopštenju objavljenom na Fejsbuk stranici „Srpska lista Leposavić“.

Osim zabrane kretanja u periodu od 17:00 do 05:00, ograničen je rad apoteka i prodavnica mešovite robe od 07:00 do 16:00.

1. Zabranjuje se svim građanima opštine Leposavić, bez obzira na godine starosti, kretanje u periodu od 17:00 do 05:00, osim nadležnih organa na zadatku i onih koji imaju radnu obavezu.

2. Ograničava se rad prodavnica mešovite robe i apoteka u opštini Leposavić na period od 07:00 do 16:00.

Iz ovog štaba apeluju na građane, a prvenstveno starija lica i hronične bolesnike da se striktno pridržavaju donetih mera, uputstava i preporuka nadležnih organa da ne napuštaju svoje domove.

Snabdevenost prodavnica u ovoj opštini je na zadovoljavajućem nivou i ne preti nestašica osnovnih životnih namirnica, poručuju, te pozivaju građane da se uzdržavaju od nepotrebnog stvaranja zaliha hrane.

Odluka o dodatnim merama je doneta na današnjoj sednici Opštinskog štaba za vanredne situacije, a u skladu sa merama i radnjama Vlade Republike Srbije radi sprečavanja pojave, širenja i suzbijanja COVID-19.

Danas je ujedno i krizni štab opštine Kosovska Mitrovica usvojio set mera, među kojima su ograničeno radno vreme prodavnica – u periodu od 06.00 do 16.30, obavezno nošenje zaštitnih maski i rukavica prilikom izlaska iz domova, ali i odluka o dezinfekciji ulaza svih stambenih zgrada na teritoriji opštine. Više o tome čitajte ovde:

Mitrovica: Prodavnice od danas rade do 16:30, dezinfekcija ulaza zgrada, maske i rukavice obavezne

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.