Leposavić opština koja je najveći procenat budžeta utrošila na sudske troškove

Pokret "Folj"
Foto: Koha

Izvor: Koha (Tekst je izvorno preveden sa albanskog, osim naslova koji je adaptiran)

Pokret „Folj“ predstavio je nalaze praćenja iznosa koje su opštine isplaćivale na osnovu odluka suda. Opština Leposavić predstavljena je kao opština koja je najveći procenat svog budžeta isplatila za sudske odluke u periodu od januara do oktobra 2019. godine.

Eljbasan Račaj (Elbasan Racaj) iz Pokreta „Folj“ kazao je da, kada se uzme u obzir visina opštinskog budžeta, Leposavić je opština koja je utrošila najviši procenat budžeta na troškove parnica.

On je rekao da je za ove isplate u 32 opštine potrošeno preko 12 miliona evra.

„Leposavić je potrošio preko milion evra kao rezultat sudskih odluka (28,7% budžeta) u periodu od januara do oktobra 2019. Uroševac je platio preko tri miliona evra (10% budžeta). Južna Mitrovica je platila preko milion evra (6%), kao i Dečani (4%), Glogovac (3%) i Klokot (3%)“, rekao je on.

„Dok su u ovom pogledu najmanje platile opštine Štrpce, Ranilug, Obilić, Dragaš, Elez Han i Gračanica“, rekao je.

U rezultate ovog pregleda nisu uključene najveće opštine kao što su Priština, Prizren, Peć itd., iako su prema Rečajevim rečima, i ove opštine trošile novac u te svrhe.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.