Kurtijev savetnik: Tači može da piše pisma i danju i noću, ali ona nemaju težinu

kurtijev savetnik Arber Zaimi
FOTO: Gazeta Express

Nakon jučerašnjeg pisma kosovskog predsednika, Hašima Tačija, kojim je poručio lideru LVV da ukoliko ne dostavi ime mandatara za sastavljanje vlade, da se to može smatrati odbijanjem mandata, Aljbin Kurti se nije oglašavao. Međutim, jeste njegov savetnik, Arber Zaimi (Arbër Zaimi) – „Tači može pisati pisma i danju i noću, ali ona nemaju težinu“, poručio mu je.

Zaimi je u sinoćnom gostovanju u emisiji „A Show“ na T7 govorio o trenutnoj političkoj situaciji na Kosovu, odnosima između Samoopredeljenja i LDK, preprekama na putu za formiranje vlade, ali i o najnovijem pismu kosovskog predsednika.

Član LVV i savetnik lidera stranke koja je pobedila na oktobarskim izborima poručio je Tačiju da će mu Kurti odgovoriti na pismo u roku od nekoliko dana. Ujedno je, kako prenosi Gazeta Express, uputio kritike na račun kosovskog predsednika.

„Današnje pismo mi se čini neobičnim, nerazumnim, nije na jednom predsedniku da vrši pritisak na političke snage“.

Kosovskom predsedniku je ujedno poručio da može da piše pisma „i danju i noću“, ali i da ona „nemaju težinu“.

Predsednik Kosova, Hašim Tači, juče je napisao još jedno pismo predsedniku Pokreta Samoopredeljenje, Aljbinu Kurtiju kojim od njega traži da mu, kao što je i obećao na sastanku 6. januara, „što pre dostavi ime mandatara za formiranje vlade“, uz citiranje tačke presude Ustavnog suda aludirajući na to da kada pobednička stranka ne pošalje ime mandatara, to se može smatrati odbijanjem.

Ovo nije prvi put da Tači govori o rokovima za predlaganje mandatara. Nakon sastanka dvojice lidera 6. januara, Tači je saopštio da Kurti „nije bio spreman da imenuje kandidata“ zbog čega mu je on dao još 48 sati da predloži ime budućeg premijera. Dok je, sa druge strane, Kurti najavio da će o imenu kandidata za mandatara odlučiti predsedništvo LVV i da će uskoro poslati predlog.

Iako se predsedništvo LVV sastalo već idućeg dana, 7. januara, tada ponovo nisu odlučili o tome ko iz ove stranke će biti predložen za mandatara.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.