Tači pisao Kurtiju: Ako ne dostavite ime mandatara, to se može smatrati odbijanjem mandata

Tači Kurti
Foto: Koha

Izvor: Koha (Tekst je izvorno preveden sa albanskog, osim naslova koji je adaptiran)

Predsednik Kosova, Hašim Tači, napisao je još jedno pismo predsedniku Pokreta Samoopredeljenje, Aljbinu Kurtiju.

U pismu traži da, kako je obećano na sastanku 6. januara, predsedniku što pre bude poslato ime mandatara za formiranje vlade. Takođe se citira tačka presude Ustavnog suda, aludirajući na to da kada pobednička stranka ne pošalje ime mandatara, to se može smatrati odbijanjem.

„Takođe imajte u vidu tačku 87 presude Ustavnog suda, koja napominje da nije isključeno da dotična stranka ili koalicija odbiju da preuzmu mandat. U svakom slučaju, molim vas da me u najkraćem roku obavestite o prihvatanju ili odbijanju nominacije za mesto premijera, kako bih mogao da preduzmem dalje korake propisane Ustavom i dekretom imenujem premijera koji će formirati Vladu Republike Kosovo“, stoji u Tačijevom pismu.

On i lider Samoopredeljenja, Aljbin Kurti, sastali su se ranije tokom nedelje, a stranka koja je pobedila na izborima rekla je da će uskoro poslati svoj predlog za mandatara predsedniku.

Povezani članci:

Tači: Kurti ima još 48h da predloži kandidata za mandatara; LVV: Tači nema pravo da postavlja rokove, obavestićemo ga o mandataru pisanim putem

Pre sastanka sa Mustafom predsedništvo LVV razgovaralo o mandataru, ime i dalje nepoznato

Tačijevo pismo Kurtiju
Foto: Koha


Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.