Kurti: „Vojska Kosova je san i nasleđe generacija“

KBS
Preuzeto sa RTK2

Kosovski premijer, Aljbin (Albin) Kurti, prilikom posete kasarne Kosovskih bezbednosnih snaga u Gnjilanu rekao da je „Vojska Kosova san i nasleđe generacija koje su dale svoje živote za slobodu“.

„Zadovoljstvo je biti danas ovde, među vama posvećenim vojnicima. Vi Vojska Kosova ste i san i nasleđe generacija koje su se godinama žrtvovale i dale svoje živote za slobodu. Ne mogu a da se ne osećam počastvovan i ponosan, i nema boljeg načina da započnemo novu godinu“, rekao je Kurti.

Kurti je dodao da svakodnevno rastu kapaciteti KBS-a, dokazujući da je spremna za nove odgovornosti, piše Telegrafi.

„U godini koju smo ostavili iza sebe, KBS je ponovo pokazao visok profesionalizam. Jedan od najvećih uspeha je učešće na Defender Europe 2022, gde ste zajedno sa vojnicima NATO i SAD pokazali profesionalizam. Sledeći izazov Defender Europe 2023 dočekaćete još bolji i spremniji, siguran sam u vaš uspeh i u ovoj vežbi“, rekao je Kurti.

Kurti je dodao da je formiranje vojske zajednički zadatak, i obećao podršku Vlade.

„Vlada Kosova je posvećena modernizaciji vojske u pogledu opreme i naoružanja, kao i u pogledu službe i pružanja mogućnosti gde možete da pokažete svoje vojne veštine“, rekao je Kurti.

RTK2Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.