Kurti otpustio svog savetnika nakon izjave o zločinima OVK

Shkezen-Gashi Škezen Gaši
FOTO: .kosovarja-ks.com

Kosovski premijer u ostavci, Aljbin Kurti, otpustio je svog političkog savetnika Škeljzena Gašija (Shkëlzen Gashi), nakon njegove jučerašnje izjave da su „pripadnici OVK vršili ratne zločine“ koja je izazvala lavinu negativnih komentara u Prištini.

„Neke njegove jučerašnje izjave imale su pogubne posledice za dobar rad aktuelne vlade. Mislim da bi bilo bolje da debatu u kojoj je on učestvovao nije započeo sa pozicije mog savetnika“, poručio je Kurti u objavi na Fejsbuku.

Kurti se zahvalio na doprinosu sada već bivšem savetniku, uz poruku da „ceni kritičko razmišljanje“.

„Postoji toliko mnogo stvari oko kojih se slažemo u sadašnjosti, postoje i stvari oko kojih se iz prošlosti ne slažemo. Gospodin Gaši nije lak sagovornik. Iz ove poteškoće sam to naučio“, dodao je Kurti.

Savetnik kosovskog premijera, Aljbina Kurtija (Albin Kurti), Škeljzen Gaši (Shkelzen Gashi), juče je u emisiji Frontal na T7 izjavio da bi svi koji su počinili zločine tokom rata trebalo da budu kažnjeni. Rekao je da su pojedini „pripadnici OVK počinili zločine nad nedužnim civilima“, i da se ovi navodi nalaze u izveštajima međunarodnih organizacija, a da „Dik Marti nije antialbanac“.

Ubrzo su usledile mnogobrojne negativne reakcije u kosovskoj javnosti, pozivi da Gaši da ostavku, kao i da tužilaštvo pokrene istragu. Među onima koji su tražili ostavku Gašija su i dva čelnika Samoopredeljenja. Ova izjava naišla je na osudu veterana OVK koji zahtevaju od tužilaštva da pokrene istragu, kao i zvaničnika mnogih političkih partija na Kosovu.

Pročitajte još:

Kako je jedan prilog dvosatnog intervjua sa Konjufcom zaokupirao medije u Prištini

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.