Kurti: Mustafa sa Tačijem i zbog straha od istrage

Izvor: RTK2/Zeri (tekst je izvorno preuzet i nije lektorisan)
 
Lider ”Samoopredeljenja” Aljbin Kurti, kaže da se Isa Mustafa zbog požude za vlašću i straha od zatvora priključio Tačiju. Aljbin Kurti je ubeđen da je Isu Mustafu strah od dosijea u tužilaštvu, naterao u koaliciju sa DPK i da je svaka drugačija tvrdnja netačna. Po Kurtijevim rečima, Kosovo je država koju je koalicija DPK -DSK okupirala i da će biti sve manje države a sve više okupacije”
 
Kurti je ubeđen da je DPK došla na vlast preko Kosovske informativne službe (ŠIK) koju vodi sadašnji predsednik Skupštine Kosova Kadri Veseli. Zbog toga, kaže Kurti, dug koji Tačijeva partija ima prema ovoj službi treba da plaća ona sama, a ne kosovski narod preko državnog budžeta ili položaja u institucijama.
 
U intervjuu datom za list ”Zëri” lider ”Samoopredeljenja” je rekao da treba formirati Parlamentarnu istražnu komisiju o sastavu i sadržaju ŠIK-a, njegove strukture i ciljeva, zakonske osnove i pravilnika o radu, polaganju računa i finansijama
 
Upitan za komentar o koaliciji DPK-DSK?, Kurti je rekao da koalicija DPK -DSK predstavlja strah ovih partija od reakcije gradjana.
 
Dve partije koje su u opadanju su se ujedinile zbog straha od propadanja i daljeg raspada. Njihovi lideri su prethodno svoje partije pretvorili u produžene ruke lidera koji su se rukovodili uskim interesima a ne političkim idejama. 
 
Zbog toga ove partije više nisu imale računa da naglašavaju međusobne razlike. 
 
Razlike su ih razotkrile kao apsolutno nepolitičke političare. A čitav ”program” je napisan jako brzo i lako, i položaji za ostale su bili raspodeljeni lako i brzo, a svo odugovlačenje je bilo zbog položaja premijera koji je zamišljen kao carski presto.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.