Kurti: Glavna briga – sprovođenje mape puta za plaćanje struje na Severu; Registar potrošača nam nije dostavljen

kurti
FOTO: Klan Kosova

Izvor: Klan Kosova (Tekst je izvorno preveden sa albanskog, osim naslova koji je adaptiran)

Kosovski premijer Aljbin Kurti rekao je da je njihova preokupacija, a posebno njegovog zamenika Besnika Bisljimija, implementacija energetskog vodiča.

Prema njegovim rečima, Bisljimi se sa ovom brigom budi i zaspi.

„Kancelarija energetskog regulatora je imala dve nedelje da uradi licenciranje i to je uradila za dva dana, ali sa druge strane, ni do danas nemamo registar potrošača na Severu i to je moja glavna briga i ovo je pitanje broj jedan sa kojim se moj zamenik Besnik Bisljimi ujutru budi i uveče spava, ako spava, jer danas nema važnije stvari za njega, ali i za našu vlast da se primeni taj vodič i konačno imamo uslugu snabdevanja i na Severu, plaćanje potrošnje energije i energetsku stabilnost na Kosovu“, rekao je Kurti na današnjoj konferenciji za medije, prenosi Klan Kosova.

„Naša glavna briga je sprovođenje mape puta, koja bi omogućila da na severu Kosova što pre počne plaćanje energenata, jer naša zemlja ni finansijski ni materijalno ne može sebi da dozvoli ponavljanje prethodnih godina“, dodao je on.

U međuvremenu, on je rekao da će njihova energetska strategija 2022-2031 uskoro biti predstavljena u skupštini.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.