Kulturna subota: predstava "Pokondirena tikva" i koncert "Trio trojica"

U “Mitrovičkom dvoru” sutra uveče se prikazuje predstava "Pokondirena tikva" Jovana Sterije Popovića, a u izvođenju studenata treće godine glume Fakulteta umetnosti iz Zvečana. Istog dana, u Galeriji Fakulteta umetnosti u Kosovskoj Mitrovici, održaće se i koncert ansambla "Trio trojica",  grupe umetnika iz Zemuna i Kraljeva, koja na svoj način izvodi prefinjenu mešavinu izvorne narodne muzike, džeza i klasične.

Trio sačinjavaju: bas klarinetista Beogradske filharmonije Predrag Nedeljković, solo timpanista Simfoniskog orkestra RTS-a, Aleksandar Andrejević i samostalni umetnik, kompozitor i aranžer, Nenad Bokun. Izvešće 13 autorskih kompozicija.

Predstava "Pokondirena tikva" počinje u 19 časova, a koncert nešto ranije, u 14 sati. Ulaz na oba događaja je slobodan. Oba događaja organizuje Fakultet umetnosti, a predstava i pod pokroviteljstvom Privremenog organa Opštine Kosovska Mitrovica.

Organizatori pozivaju ljubitelje umetnosti da proprate bogat kulturni sadržaj koji su pripremili za subotu. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.