Kuči: Srpski poslanici su lojalni; poslanici „Srpske“ su opasnost za Kosovo

Izvor: radio Gračanica/Zeri (tekst je izvorno preuzet i nije lektorisan)

Ministar pravde u Vladi Kosova Hajredin Kuči, izrazio je strah od budućih poslanika sa liste „Srpska“ i bojazan da bi usvajanje zakona o formiranju Oružanih snaga Kosova u budućem sazivu skupštine moglo biti blokirano.

U intervju za dnevnik „Zeri“, ministar pravde u Vladi Kosova kaže da je osnivanje Oružanih snaga Kosova neophodno, dodavši da ako se to ne desi sada, stvari će se promeniti u novom sazivu Skupštine Kosova dolaskom liste „Srpska“ u parlament Kosova.“ Mi trebamo da budemo realni. Trenutno imamo u Skupštini Kosova srpske poslanike koji mogu dati saglasnost i da glasaju za usvajenje Oružanih snaga Kosova. Naš strah je da će ljudi iz liste „Srpska“ u narednom sazivu skupštine  imati više poslanika i oni će blokirati taj proces usvajanja. Žao mi je što moram ovo da kažem ali lista „Srspka“ je dirigovana iz Beograda. Tu stoji opasnost“, rekao je Kuči.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.