Krenuli dobrovoljci iz Kosovske Mitrovice i Zvečana

TONSKI SNIMAK: "Samo sam razmišljao kako bi bilo da se ovako nešto dešava u mom rodnom gradu. Mislim da treba što više studenata da se odazove, kao i što veći broj građana Srbije da se odazove i pomogne, jer ovo je jedinstvena prilika da svi pokažemo jedinstvo i da svi pokažemo neki stav koji postoji u našoj državi i da pomognemo jedni drugima."

Više od sto dobrovoljaca iz Severne Kosovske Mitrovice krenulo je večeras u 00:16 časova sa tri autobusa "Kosmet prevoz" i "Joe travel" i jednim kombijem ka Šapcu, koji je jedan od najugroženijih gradova u Srbiji. Dobrovoljci su bili dobro organizovani i opremljeni sa gumenim čizmama i šuškavcima. U žurbi su ušli u autobuse, motivisani da krenu u pomoć ka ugroženim građanima Srbije.

MOBILIZACIJA SRPSKOG NARODA NA KiM-u ZA POMOĆ SRBIJI I SRPSKOJ: Pratite sa nama događaje iz sata u sat OVDE

Student, Srđan Anđić, u izjavi za KoSSev kaže da ga je za ovaj put inspirisao poziv koji je prethodno upućen iz Studentskog parlamenta.

"Samo sam razmišljao kako bi bilo da se ovako nešto dešava u mom rodnom gradu. Mislim da treba što više studenata da se odazove, kao i što veći broj građana Srbije da se odazove i pomogne, jer ovo je jedinstvena prilika da svi pokažemo jedinstvo i da svi pokažemo neki stav koji postoji u našoj državi i da pomognemo jedni drugima," rekao je ovaj mladić za naš portal.

Na naše pitanje da li znaju kuda se dobrovoljci iz Kosovske Mitrovice upućuju, Srđan kaže: "Ja mislim da se ide direktno za Šabac, zato što je tamo najugroženije. Sava je trenutno oko 810cm, za večeras se predviđa oko 850cm, potrebna je sva radna snaga. U Sremskoj Mitrovici je puklo. Fale im ljudi i mi pokušavamo da to sada nadoknadimo.

Srđan ne zna koliko će ostati, osim da se među dobrovoljcima govori da bi se mogli sutra, ili prekosutra vratiti, ali da će to zavisiti od organizatora, jer, kako kaže, čeka ih izgradnja dosta kilometara nasipa.

Mobilizaciju građana Severnog i ostalih delova KiM-a za pomoć ugroženim mestima u Srbiji možete iz sata u sat pratiti na našem portalu  OVDE

Poslušajte tonsku izjavu dobrovoljca studenta – Srđana Anđića:

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.