I studenti Leposavića u akciji

I mladi iz Leposavića su organizovali akciju prikupljanja pomoći za poplavama ugroženim područjima u Srbiji. Kako je za KoSSev rekao jedan od inicijatora akcije, Branko Milutinović, sutra u 10 časova kod zgrade Crvenog Krsta u Leposaviću, svi građani će moći da donesu hranu, lekove, odeću, i bilo kakvu drugu pomoć koju žele da upute centralnoj Srbiji.

„Sutra mogu doći svi građani i doneti hranu, lekove, odeću, ali i bilo šta drugo što misle da može biti korisno ugroženima u Srbiji,“ rekao je Milutinović i dodao će biti organizovane i ekipe volontera koje će obaveštavati građane Leposavića o ovoj humanitarnoj akciji, ali i ići od kuće do kuće, te prikupljati pomoć.

MOBILIZACIJA SRPSKOG NARODA NA KiM-u ZA POMOĆ SRBIJI I SRPSKOJ: Pratite sa nama događaje iz sata u sat OVDE

 

Iako su ovu akciju inicirali Stojanović i njegova prijateljica – Tijana Radomirović, Crveni Krst Leposavića ustupio je svoje prostorije za sutrašnje prikupljanje pomoći. On dodaje da za sada nemaju plan kome će tačno uputiti pomoć, te da će to zavisiti od situacije na terenu, to jest prohodnosti puteva. 

„Nemamo još uvek plan kome ćemo tačno uručiti pomoć, ali to zavisi od prohodnosti puteva i od toga kome je pomoć najneophodnija. Možda će to biti Kraljevo, možda će to biti Šabac i Obrenovac, ali kao što sam  rekao, to sve zavisi od celokupne situacije na terenu,“ objašnjava Milutinović i poziva sve svoje, kako kaže, Leposavce, ali i ostale ljude dobre volje, da se pridruže ovoj akciji u onome u čemu mogu, pa i u volontiranju – organizovanju prikupljanja pomoći.

„Pozvao bih ovom prlikom sve svoje Leposavce, ali i sve ljude dobre volje da se priključe akciji. Ne mora to da bude samo u doniranju pomoći,  već to može da bude i u radu  – pomoć oko organizovanja akcije je svakako dobrodošla,“ kaže Milutinović.  

Ovo je već druga akcija mladih sa Severa Kosova i Metohije. Pre samo nekoliko sati, sličnu akciju su pokrenuli i studenti Univerziteta u Kosovskoj Mitrovici, koja se brzo širi preko društvenih mreža.

Mobilizaciju građana Severnog i ostalih delova KiM-a za pomoć ugroženim mestima u Srbiji možete iz sata u sat pratiti na našem portalu  OVDE

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.