Krasnići sa gradonačelnicima sa Severa iz PDK

FOTO: Fejsbuk/Memlji Krasnići

Predsednik stranke PDK Memlji Krasnići (Memli Krasniqi) posetio je danas dvojicu novoizabranih gradonačelnika Iljira Pecija (Ilir) u Zvečanu i Izmira Zećirija (Zeqiri) u Zubinom Potoku – inače kandidate ispred stranke kojom rukovodi na proteklim izborima na Severu.

„Danas sam obišao Zvečan i Zubin Potok, gde sam upoznao gradonačelnike ove dve opštine, Ijira Pecija u selu Lipe, i Izmira Zećirija u selu Čabra“, napisao je Krasnići na mreži Fejsbuk.

Uvideo je, kaže, izazove i poteškoće sa kojima se suočavaju.

„Ne samo predsednici opština, već i Albanci koji žive u ovom delu zemlje“, naveo je on.

„Zahvalio sam se gradonačelnicima na njihovoj posvećenosti, požrtvovanju i volji, da, uprkos neadekvatnim uslovima, svoju dužnost obavljaju strpljivo, odgovorno i na sveobuhvatan način, doprinoseći miru i poboljšanju situacije u svojim opštinama“.

Poručio je da su ova dvojica gradonačelnika „na usluzi građanima, opštinama i državi Kosovo“.

Preneo im je ličnu podršku, ali i podršku stranke PDK.

FOTO: Fejsbuk/Memlji Krasnići

Podsetimo, prošlog petka došlo je do nasilnog ulaska specijalnih jedinica u opštinske zgrade u tri severne opštine. One su tada uvele novoizabrane albanske gradonačelnike Zvečana, Leposavića i Zubinog Potoka, čemu su se lokalni Srbi protivili.

Istog dana Peci i Zećiri opštinske zgrade su i napustili, a trenutno funkcije vrše iz alternativnih kancelarija u selima Čabra i Lipe.

Za to vreme, ispred opštinskih zgrada u ove dve opštine, kao i u Leposaviću – građani već devet dana protestuju.

Najozbiljniji incident do sada dogodio se u ponedeljak u opštini Zvečan kada su se Srbi sukobili sa KFOR-om koji je od njih zahtevao da oslobode prolaz za nekoliko policijskih vozila, pri čemu je povređeno više od 80 osoba – vojnika i demonstranata.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.