Kraljevska humanitarna udruženja pomažu Kosovsko pomoravlje

Više humanitarnih organizacija koje rade pod pokroviteljstvom srpskog prestolonaslednika Aleksandra Karađorđevića podelilo je danas pomoć ugroženim porodicama u kosovskom pomoravlju.

Udruženje „Кraljevina Srbija“ pripremilo je porodične pakete u vrednosti od više od 1.700.000 dinara, odnosno 18.000 dolara, a pomoć porodicama u opštini Ranilug i narodnoj kuhinji „Majka devet Jugovića“ u Gnjilanu, obezbedile su i Fondacija Princeze Кatarine, i Humanitarna organizacija „Lifeline Chicago“.

Paketi se, kako su sa Kraljevskog dvora saopštili za medije, sastoje od osnovnih životnih namirnica (brašno, ulje, šećer, so, testenina, pirinač, pasulj), konzervirane hrane i čajeva, kao i od sredstava za higijenu (deterdžent za pranje veša, šamponi..), uključujući i osnovna zaštitna i dezinfekciona sredstva u pandemiji. Takođe, obezbeđeni se delovi zimske odeće i pokrivača.

Tu su i slatki paketi za decu, rančevi i školski pribor, pribor za crtanje, kao i plišane igračke za najmlađe.

Paketići su već podeljeni deci snovnih škola „Veljko Dugošević“ iz Raniluga i „Trajko Perić“ iz Velikog Ropotova, kao i deci iz vrtića „Pčelica Maja“ u Velikom Ropotovu.

Narodnoj kuhinji „Majka devet Jugovića“ obezbeđena je i veća količina osnovnih namirnica.

 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.