„Kralj Petar I“ i putujući bioskop od juga do severa

Kralj Petar I Putujući bioskop

Projekcija filma „Kralj Petar I“ u sklopu putujućeg bioskopa gračaničkog Doma kulture, u narednim danima održaće se u nekoliko mesta na KiM-u. Novo filmsko ostvarenje biće prikazano večeras u Donjoj Gušterici, dok će se u narednim danima projekcije održati i u Zvečanu, Štrpcu i Šilovu.

Najnoviji film domaćeg reditelja Petra Ristovskog „Kralj Petar Prvi“ kazuje priču o žrtvama, stradanju, herojstvu i pobedi. Reč je o jednom od najznačajnijih umetničkih projekata u godini povodom obeležavanja pobede Saveznika u Prvom svetskom ratu.

Projekcije filma održaće se po sledećem rasporedu.

Donja Gušterica, 21.12.2018, u 18:00 časova
Zvečan, 24.12.2018, u 18:00 časova
Štrpce, 25.12.2018, u 18:00 časova
Šilovo, 26.12.2018, u 18:00 časova

Tehničku realizaciju putujućeg bioskopa u organizaciji Doma kulture „Gračanica“ podržali su Ministarstvo kulture Vlade Republike Srbije i Jugoslovenska kinoteka.

Dom kulture Gračanica je i ranije organizovao putujući bioskop širom Kosova i Metohije – od najizolovanijih metohijskih sredina do severa.

Podsetimo, Jugoslovenska kinoteka ustupila je početkom godine Domu kulture Gračanica na korišćenje mobilni DSP projektor, vrednosti od 4,2 miliona dinara. Sredstva za nabavku projektora obezbedilo je Ministarstvo kulture i informisanja Vlade Srbije.

Iz Doma kulture naveli su i da je u proteklom periodu projekcije, svojim filmovima, podržavao reditelj Danilo Bećković.

 Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.