Krađa traktora povratničkoj porodici u Đurakovcu

Izvor: RTK2 (tekst je izvorno preuzet i nije lektorisan)
 
Porodici Miodraga Spasića iz Đurakovca kod Istoka jutros je ukraden traktor, prenelo je Ministarstvo za povratak i zajednice, navodeći da se radi o još jednom u nizu napada na srpske povratnike u nekoliko poslednjih dana.
 
Ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić kaže kradja traktora tročlanoj povratničkoj porodici nije samo krađa materijalnog dobra, nego krađa mogućnosti za ekzsistenciju. 
 
„Očigledno je da apeli koje upućujemo da se počinioci što hitnije nađu i kazne, ne daju efekte. Mislim da se ovakvim nedelima samo upućuje loša poruka svim povratnicima da je Kosovo nebezbedno mesto za njih, i jako loše utiču na proces povratka i opstanka“ , izjavio je Dalibor Jevtić.
 
„I pored ovakvih problema sa kojima se suočavamo kada su u pitanju povratnici, ministarsvo za zajednice i povratak će se truditi da svoju misiju, kada je u pitanju povratak i opstanak na Kosovu sprovodi na što uspešniji način. Takodje ćemo biti uporni da se obezbedi normalan zivot povratnika. Zato apelujemo na sve da urade mnogo više kako bi povratnici bili bezbedni“, kaže ministar Jevtić.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.