KPA "zažalila": EULEX i UNMIK nisu uzurpatori u Mitrovici

Izvor: Veriu.info (tekst je izvorno preveden sa albanskog; jučerašnje izdanje)

Dan posle objavljivanja spiska onih koji su uzurpirali javnu imovinu, Kosovska agencija za privatizaciju (KPA) objavila je obrazloženje prema kojem su svi osim domaćih i međunarodnih institucija – uzurpatori.

KPA u saopštenju "Uputstvo za oslobađanje preduzeća u društvenom vlasništvu" objašnjava zašto se domaće i međunarodne institucije ne kvalifikuju kao uzurpatori javnog vlasništva.

"Uzurpatorima javne imovine smatraju se ona, treća, lica koja koriste imovinu nezakonito u komercijalne svrhe i koja ne prihvataju organ uprave KPA predviđen članom 5. Zakona o upravljanju KPA društvenom imovinom," navodi se u saopštenju KPA.

Na listi objavljenoj nakon zahtev predsednika Skupštine, Kadrija Veseljija, uzurpatorima se smatraju i UNMIK i EULEX, za koje se navodi da su zauzeli imovinu u Mitrovici.

KPA je preko medija objavila da će nastaviti da razgovara sa relevantnim centralnim institucijama kako bi se utvrdio nivo kirije koja "mora da se plati za korišćenje imovine društvenih preduzeću," a da će se objavljeni spisak periodično ažurirati.

Na kraju saopštenja, KPA je pozvala zainteresovane strane da u slučaju "primedbe na tačnost objavljenih podataka, pošalju svoje komentare u pisanoj formi regionalnim kancelarijama Agencije".

"Agencija će ispraviti eventualne greške u slučajevima i objavljivati ove spiskove periodično," navodi se u saopštenju.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.