KP: Zaplene oružja, droge, eksploziva, srpskih cigareta, svinjskog mesa

KP policija
Foto: KoSSev

Kosovska policija u novom dvadesetčetvoročasovnom izveštaju zabeležila je više slučajeva koji su se dogodili u srpskim sredinama na Kosovu. Tokom više policijskih intervencija, na različitim lokacijama, policija je zaplenila oružje, drogu i svinjsko meso, dok su u Gnjilanu, pored oružja, eksploziva i municije zaplenjene i cigarete sa srpskim markicima.

Zaplena oružja, municije i cigareta sa srpskom markicom

Pre dve večeri, sa druge strane, u Gnjilanu je u četvrtak priveden osumnjičeni kosovski Albanac, u večernjim satima, nakon što su pripadnici Kosovske policije u njegovoj kući pronašli oružje, municiju, eksploziv, ali i preko 80.000 komada cigareta ‘BOND’ sa akciznim markicama iz Srbije.

Tokom jučerašnje akcije Kosovske policije u Gnjilanu zaplenjeno je:

„Sedam pušaka sa dugim cevima različitih tipova i kalibra, tri kratke puške različitog tipa, 332 patrona različitih vrsta i kalibra, šest inicijalnih fitilja, šest komada eksploziva 3 RD 40 mm, različiti delovi oružja, dva uređaja za radio vezu, tri vojna noža, jedan dvogled, druga prateća oprema za oružje, 80.000 komada cigareta BOND sa akciznim markicama Srbije“, navodi se u saopštenju policije.

Osumnjičeni je potom saslušan. Njemu je određeno 48-časovno policijsko zadržavanje. Slučaj se dalje istražuje.

Zaplenjena droga i oružje u Severnoj Mitrovici

Oružje, ali i droga, zaplenjeni su sinoć i u Severnoj Mitrovici, u Kolašinskoj ulici

Kako je saopštila Kosovska policija, sinoć u 19:00, priveden je Albanac kod kojeg je tokom pretresa pronađeno i zaplenjeno 0.38 grama marihuane, 0.39 grama kokaina, ali i jedan pištolj sa četiri metka.

Nakon što je ispitan, osumnjičeni je nalogom tužioca pušten. Slučaj se dalje istražuje.

Zaplenjeno svinjsko meso kod Zubinog Potoka

U selu Banje koje se nalazi nedaleko od prelaza Brnjak ka centralnoj Srbiji, kako je saopštila Kosovska policija, zaplenjeno je vozilo sa svinjskim mesom, dok je osumnjičeni ispitan.

Kosovska policija saopštila je da je juče u ranim popodnevnim satima u selu Banje nadomak Zubinog Potoka, zaustavila vozilo sa srpskim registarskim tablicama kojim je upravljao državljanin Srbije.

Navode da je tokom pretresa automobila u prtljažniku pronađeno svinjsko meso – 130 kilograma.

Iz policije navode da je vozilo odvezeno na mitrovički carinski terminal dok je osumnjičeni ispitan.

Slučaj je otvoren kao „Ilegalni prelazak granice i krijumčarenje“.

Gađao osobu flašom pa priveden

U selu Preoce, kod Gračanice, juče je u ranim jutarnjim satima uhapšen kosovski Albanac koji je gađao staklenom flašom drugog kosovskog Albanca.

Bez preciziranja drugih detalja, iz policije navode da je osumnjičenom određeno 48-časovno zadržavanje.

 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.