KP: Večeras kod Srbovca lakše povređen policajac, patrolu napala naoružana lica

nesreća nezgoda policija
Ilustracija/FOTO: KoSSev

U selu Srbovac u opštini Zvečan večeras su pripadnike Kosovske policije napala naoružana lica, saopštila je upravo Kosovska policija.

Navode da je do incidenta došlo oko 23.00 u trenutku kada su policijske jedinice bile na redovnoj dužnosti, u patroli.

Iz policije poručuju da su naoružane osobe dugim puškama izvršile napad iz vozila marke Audi sa KM registarskim oznakama.

U saopštenju se navodi da je lakše povređen jedan službenik, a da je na policijskom automobilu pričinjena znatna materijalna šteta.

Povređenom policajcu je ukazana medicinska pomoć.

Na lice mesta izašle su nadležne policijske jedinice radi vršenja uviđaja.

Pripadnici Kosovske policije iz redovnih jedinica, albanske nacionalnosti, večeras oko 21.00 su počeli da pristižu u severni deo Mitrovice, a kako bi, kako tvrde, pojačali prisustvo u delovima gde živi etnički mešovito stanovništvo. U međuvremenu na najmanje dve tačke okupile su se dve grupe građana, među kojima su bila i lica sa maskama. Situacija je mirna ali napeta, dok ujedno otežano funkcionišu mobilne i internet mreže.

Pročitajte još:

KP: Procenjujemo situaciju, pojačaćemo prisustvo policije na Severu Kosova

Policija povećala prisustvo na Severu, došli su u Bošnjačku, Mikronaselje, kod Tri solitera

Svećlja: Pojačano prisustvo KP na Severu neophodno zbog uzastopnih napada na policiju i građane

Svećlja za RTK: Verujem da će biti privedeni pravdi svi koji su umešani u huliganska dela ili terorističke akte na Severu

Nakon dolaska policajaca sa juga u KM Petković uzvraća da će BG da „razmotri“ povratak do 1.000 srpskih snaga bezbednostiPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.