KP: Uhapšeno šest osoba, zaplenjeno preko 82 kilograma marihuane, oružje, vozila i novac

Foto: Kosovska policija

U akciji Kosovske policije u regionu Prištine i Gnjilana uhapšeno je šest osoba i zaplenjeno preko 82 kilograma marihuane, 100 paketa lekova, više komada oružja, pet automobila i novac u iznosu od skoro 16.000 evra, saopštili su iz Kosovske policije.

Uhapšeni se sumnjiče da su umešani u više krivičnih dela : „Neovlašćena kupovina, posedovanje, prodaja i stavljanje u promet opojnih droga, psihotropnih supstanci ili analoga“, „Neovlašćeno držanje i upotreba oružja“, „Proizvodnja i stavljanje u promet škodljivih medicinskih proizvoda bez akcizne markice“ i „Izbegavanje plaćanja obaveznih carinskih taksi ili akciza“.

Direkcija za istragu trgovine narkoticima Kosovske policije po nalogu tužioca sprovela je pretres na četiri lokacije, od toga u dva stana, jednom u Prištini i drugom u Kosovu Polju, kao i u dve kuće u Gnjilanu sa pomoćnim objektom, a za koje se sumnja da su osumnjičeni koristili za skrivanje, prodaju i distribuciju opojnih droga, kao i za krijumčarenje lekova sumnjivog porekla.

Tokom pretresa na ovim lokacija pronađeno je i zaplenjeno 82.914 kg marihuane, 100 paketa krijumčarenih lekova teških 100.180 kg, lovačka puška sa 35 metaka, dve najlonske kese napunjene barutom i municijom za lovačko oružje, oružje „AK-47“ sa šaržerom, pištolj  „TT“ sa šaržerom i 6 metkova, durbin sa 174 metkova, pet automobila, novac u iznosu od 15.774,50 evra i 20 švajcarskih franaka i razne vrste lekova.

Po nalogu tužioca uhapšenima je određeno zadržavanje od 48 sati.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.