KP: Uhapšeno 18 osoba zbog umešanosti u krijumčarenje migranata

FOTO: Kosovska policija

Osamnaest osoba uhapšeno je juče u sklopu policijske akcije „Škoza“, a zbog umešanosti u krijumčarenje migranata, saopštila je Kosovska policija. Sumnja se da su migranti dovezeni iz Albanije i trebali da budu prebačeni na Sever Kosova, kako bi put nastavili dalje.

Novo hapšenje nastavak je akcije od 14. jula, kada je policija uhapsila državljanina Sirije M.A, koji je na Kosovu organizovao šverc.

Juče dok je, kako navodi KP, u toku bio sledeći šverc migranata policija je sprovela istragu na tri lokacije u selu Škoza kod Prizrena.

Na jednoj od tih lokacija uhapšen je prvo jedan od osumnjičenih za šverc migranata, a koji se zbog napada na policajce tako što je na njih krenuo automobilom, sada sumnjiči i za „napad na službeno lice“.

U nastavku akcije potom je uhapšeno još 16 lica zbog umešanosti u krijumčarenje migranata, kao i jedan za nedozvoljeno posedovanje oružja.

„Od osumnjičenih su oduzeta četiri komada vatrenog oružja, devedeset pet metaka, tri autobusa, dva automobila, dva radija i sedamnaest mobilnih telefona“, precizira KP.

Svi uhapšeni su saslušani, a njih 17 je upućeno u pritvor.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.