KP: Uhapšena trojica muškaraca zbog upada u kompjuterske sisteme

policija kosvska ilustracija
Foto: KoSSev, Ilustracija

Kosovska policija uhapsila je trojicu muškaraca B.J. (1999), L.S. (1999) i I.O. (1996) zbog sumnje da su umešani u krivična dela „Upad u kompjuterske sisteme“ i „Izdavanje lažnih čekova bez pokrića i zloupotreba bankovnih ili kreditnih kartica“, saopštili su iz Kosovske policije.

Direkcija za istraživanje organizovanog kriminala – Sektor za istraživanje kibernetičkog kriminala pri Kosovskoj policiji, a po nalogu Osnovnog suda u Prištini, juče su pretresli kuće i pomoćne objekte osumnjičenih u Prištini i Đakovici.

Tokom pretresa oduzeto je pet prenosnih računara, jedno kompjutersko kućište, šest mobilnih telefona, jedno vozilo za koje se sumnja da je stečeno iz krivičnog dela, jedan iPAD, jedan hard disk, dva USB-a i trinaest CD-ova.

Postoji osnovana sumnja da su osumnjičeni počinili navedena krivična dela u svrhu lične koristi, krađe podataka sa bankovnih kartica i raznih drugih računa, a zatim ih prodavali preko različitih veb lokacija.

    Po nalogu tužioca, osumnjičenima je određeno zadržavanje od 48 sati.

    Comments

    comments    Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.