KP: Uhapšena dvojica muškaraca, zaplenjeno 23 kilograma narkotika

Zaplenjeni narkotici
Foto: Kosovska policija

Regionalna jedinica Uprave za istragu trgovine narkoticima pri Kosovskoj policiji, nakon jednomesečne istrage sprovela je policijsku akciju sinoć u Prištini i zaplenila 23 kilograma narkotika. Uhapšena su dva muškarca sa Kosova, G.S. (1989.) i M.S. (1983.), koji se sumnjiče da su umešani u krivična dela „neovlašćena kupovina, posedovanje, stavljanje u promet i prodaja opojnih droga, psihotropnih i analognih supstanci“ i „neovlašćeno posedovanje oružja i municije“, saopštili su iz Kosovske policije.

Izvršen je pretres na dve lokacije gde su osumnjičeni boravili, na kojima je pronađeno više vrsta narkotika, koji su zaplenjeni kao materijalni dokazi.

Na mestu prebivališta osumnjičenog G. S. pronađeno je i oduzeto 13 pakovanja narkotičke supstance za koju se sumnja da je marihuana, ukupne težine od jedan kilogram i 185,8 gr, jedno pakovanje od 12 grama praha za koji se sumnja da je  kokain, gotovina u iznosu od 1685 eura, digitalna vaga, telefon Ajfon 7 plus i vozilo BMW X5 za koje se sumnja da je nezakonito pribavljeno.

Na mestu prebivališta drugog osumnjičenog M.S. pronađeno je i oduzeto 58 pakovanja marihuane težine ukupne težine  21 kg i 910 grama, jedno pakovanje semenki kanabisa težine 2,2 grama, tri metka, dva mobilna telefona i nekoliko kesa koje se koriste za upotrebu narkotika.

Osumnjičeni su saslušani u prisustvu branioca po službenoj dužnosti, a nakon saslušanja po odluci tužioca poslati su u pritvor.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.