KP: U srpskim sredinama krađa, nasilje u porodici i ilegalan transport drva

KP policija
Foto: KoSSev

Tokom jučerašnjeg dana Kosovska policija je uhapsila dvojicu Srba u Ranilugu i Uroševcu zbog porodičnog nasilja, registrovala tešku krađu u Osojanu i ilegalni prevoz drva u Velikom Rudaru, navodi se u dnevnom izveštaju Kosovske policije.

U Ranilugu je uhapšen Srbin, koji se sumnjiči da je pod dejstvom alkohola napao majku i sestru. Žrtve nisu tražile medicinski tretman, a osumnjičenom je određen pritvor.

I u Uroševcu je uhapšen Srbin koji se sumnjiči da je u pripitom stanju napao svoju suprugu. Žrtva je nakon zadobijenih povreda medicinski zbrinuta. Odlukom tužioca osumnjičenom je određen pritvor.

S druge strane, u Osojanu je oštećeni Srbin prijavio da su nepoznate osobe provalile u njegovu i kuću njegovog brata, odakle su ukradeni kućni aparati. O ovom slučaju obavešten je tužilac i slučaj je kvalifikovan kao „teška krađa“.

U večernjim satima juče u selu Veliko Rudare u opštini Zvečan, policijske jedinice su zaustavile kamion kojim je upravljao Srbin, a koji je prevozio 18 metara drva bez odgovarajuće dokumentacije. Po nalogu tužioca drva su zaplenjena i poslata u Agenciju za šume, a slučaj ide u redovnu proceduru.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.