KP: U akciji u Štrpcu i Bošnjačkoj uhapšeno 11 osoba, zaplenjena roba i vozila

Kosovska policija oglasila se danas nakon završetka akcije usmerene protiv šverca sprovedene u Štrpcu i u Bošnjačkoj mahali u severnom delu Kosovske Mitrovice. Zaplenjena je veća količina robe, više vozila, a uhapšeno je jedanaest osoba.

Kosovska policija sprovela je danas akciju usmerenu protiv šverca.

Operativni plan nazvan „Transport 2“ realizovalo je odeljenje granične policije u saradnji sa kosovskom carinom, a s ciljem suzbijanja kriminala, krijumčarenja i drugih prekograničnih kriminalnih pojava, poručili su iz KP.

Prvi deo akcije „Transport“ sproveden je takođe u regionu Uroševca krajem novembra meseca, kada je oduzeta veća količina komercijalne robe.

Tada je zaustavljeno pet vozila pod sumnjom na „zabranjenu trgovinu“, a na osnovu dostavljenih fotografija iz KP, vidi se da je oduzeta roba iz centralne Srbije, poput – Zaječarskog piva, Vinjaka, Imlek mlečnih proizvoda.

Istražne radnje u sklopu ove akcije započete su još krajem 2021. godine, a zbog sumnje da se pojedine osobe bave „zabranjenom trgovinom“.

Danas, potvrđeno je iz policije, operativni plan je sproveden u regionu Uroševca, odnosno Štrpcu i u severnom delu Kosovske Mitrovice, o čemu je nešto ranije izvestio naš portal.

„Odeljenje granične policije i Carina Kosova sproveli su inspekcije na četiri lokacije (tri u opštini Štrpce i jednu u opštini Severna Mitrovica) i zaustavili, pretresli četiri vozila za koja se sumnja da su vršila prevoz, odnosno zabranjen promet i šverc“, navodi se u saopštenju KP.

Prilikom preteresa, dodaju, pronađena je i zaplenjena značajna količina krijumčarene komercijalne robe – namirnica, alkoholnih pića, duvana i drugog, odnosno robe koja je bila bez odgovarajuće dokumentacije.

Iz policije ujedno dodaju da je ukupno jedanaest muškaraca sa Kosova uhapšeno zbog sumnje da su se bavili zabranjenom trgovinom, bez navođenja da li je i koliko njih uhapšeno u Štrpcu, a koliko u severnom delu Mitrovice. Ujedno, zaplenjena su i tri vozila.

Prema navodima Klan Kosova, na Severu su danas uhapšene dve osobe, tj. vlasnici prodavnica, dok je ukupno uhapšeno 11 osoba, od kojih je osam srpske nacionalnost i tri su Albanci.

O današnjoj akciji Kosovske policije, tome kako je ona protekla, te reakciji Kancelarije za KiM, ali samo povodom dela akcije realizovane u Štrpcu, čitajte u posebnim vestima:

Specijalci otišli iz Bošnjačke, ali i kamion sa robom; KP potvrdila – akcija u vezi sa švercom

Petković o akciji u Štrpcu: Kurti koristi obračun sa plazmom i smokijem u svrhe zastrašivanja SrbaPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.